Hyra cyklar i Nya Hovås!

Särö-Rundan.

Hyra cykel i Nya Hovås

Upplev sydvästra Göteborg på en cykel.

Nya Hovås är en småskalig blandstad i världsklass. Det låter bra men vad innebär det? Om du tänker dig att man lyfter upp en trivsam och levande del av centrala Göteborg och lägger den en dryg mil söderut, precis mellan hav och skog, då har du det. En levande stadsdel med varierande bebyggelse fylld med trevliga butiker och mötesplatser där en blandning av människor arbetar, bor och umgås. Kombinerat med fördelarna av att ha skog och hav in på knuten. 

Med så nära till skärgården finns möjlighet för många fina cykelutflykter. Du kan ta med cyklarna på en båttur över dagen till någon av öarna, eller stanna över natten. Kombinera cykligen i Nya Hovås med bad och sol vid klipporna längs havet, promenader på stranden, eller en picknick i naturen. 

Bästa cykelrundan i Nya Hovås

”Särö-rundan” 
Knappt fem mil lång cykelrunda där du slipper trafik och jobbiga backar. Cykelvägen går från Slottskogen, till Lindås, Kullavik och ända till Särö där du vänder. Du får underbar havsutsikt under stora delar av rundan och cyklar förbi bland annat Askimsbadet och såklart Nya Hovås där du kan uppleva mat, shopping och annat i världsklass.

Utforska Särö och cykla på gamla Säröbanan
Via Kattegattleden kan du cykla till naturreservatet Särö Västerskog för en härlig promenad längs havet och kanske ett svalkande dopp. Sedan går det att cykla på Säröbanans banvall som löper längs havet. Det finns flera badplatser längs vägen, såväl som klippor, mysig skog, vikar och småbåtshamnar.

Cykla i Kungsbacka blandstränder och klippor
Söder om Göteborg ligger Kungsbacka med sina gemytliga gamla trähus som kännetecknar stadskärnan. Kattegattleden tar dig även hit. Ett stopp med cykeln här garanterar mysig upplevelse med kaféer, restauranger och butiker. Den första torsdagen varje månad är det torgmarknad, en 600 år gammal tradition!

Cykla i Göteborgs skärgård
Utforska vackra Göteborgs skärgård på cykel! Du kan ta med cykeln på en av de många båtarna direkt ut till öar som till exempel Brännö och Hönö. Ute i skärgården finns cykelrundor som passar alla.

Priser och info

Bokning av hyrcykel, vänligen kontakta oss via boknings-förfrågan eller ring butiken. 031 778 30 90

Uthyrningen har öppet:
Måndag – Fredag: 11:00 – 16:00
Lördag – 11.00 – 14.00
Söndag – 11.00 – 14.00 (1/4-30/6)

Citybike 3vxl180kr/dag
Citybike 7vxl250kr/dag
City E-Bike 3/7vxl450kr/dag
Cykelvagn 250kr/dag
Barnstol50kr/dag
%d bloggare gillar detta: